Președintele Senatului a explicat, la 5 zile după ce a fost filmat de News.ro când intra prin spatele clădirii DRPCIV ocolind coada de circa 1.000 de persoane, că anumiți oficiali sunt aleși să se dedice problemelor societății, nu să stea la coadă.

"Există, în orice stat, câteva funcții importante unde oamenii au fost aleși ca să reprezinte, într-un fel statul și să se dedice, în principal problemelor societății, comunității. Da? Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există și posibilitate să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acțiuni. Din acest motiv, în toate țările, cei care ocupă anumite poziții înalte se găsesc, din punct de vedere legal anumite modalități, anumite pârghii prin care li se permite să-și dedice majoritatea timpului în interesul țării și al societății și nu să stai. Sigur, până la urmă nu e nimic înjositor. Dar e o problemă de gestiune a timpului”, a explicat, marți seara, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu.

Explicațiile pe care le-a dat Călin Popescu Tăriceanu vin pentru prima dată la cinci zile după ce News.ro l-a filmat când a fost să-și reînnoiască permisul de conducere ocolind o coadă de aproximativ 1.000 de persoane prin spatele clădirii DRPCIV.  

În perioada 1 iulie-31 august, Senatul se află în vacanță.

Joia trecută, șeful Senatului a fost așteptat, la sediul serviciului de permise, de reprezentanți ai instituției care l-au condus în clădire și i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului.

În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele și a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire chiar dacă, oficial, era ora deschiderii, scrie News.ro.

"Am vorbit să merg înainte de începerea programului, sigur ca să nu fac un gest ostentativ de a trece prin față. Lucrurile astea, întotdeauna încerc să le gestionez cât mai discret posibil”, a mai zis președintele Senatului, precizând că nu face abuz de funcția sa și că, de când ocupă funcții publice, nu își amintește să fi folosit antemergător, deși are dreptul legal.

De asemenea, el a spus că își face cumpărăturile singur pentru gospodărie dar, când este vorba despre deplasări, se ocupă cabinetul său și angajații SPP de rezervarea cazării a biletelor.

Mai multe anchete au fost declanșate după ce Călin Popescu Tăriceanu a beneficiat de tratament special pentru preschimbarea permisului de conducere.

Totodată, avocata Elenina Nicuț a trimis, vineri seară, la DNA un denunț împotriva lui Tăriceanu pentru infracțiunea de folosire a influenței din funcția de președinte al Senatului în scopul obținerii de foloase necuvenite după ce, joi, a beneficiat de un tratament preferențial când a fost primit prin curtea interioară a DRPCIV ca să își preschimbe permisul de conducere, timp în care publicul nu a mai avut acces în clădire.