Preşedintele Senatului a explicat, la 5 zile după ce a fost filmat de News.ro când intra prin spatele clădirii DRPCIV ocolind coada de circa 1.000 de persoane, că anumiţi oficiali sunt aleşi să se dedice problemelor societăţii, nu să stea la coadă.

"Există, în orice stat, câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte, într-un fel statul şi să se dedice, în principal problemelor societăţii, comunităţii. Da? Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există şi posibilitate să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni. Din acest motiv, în toate ţările, cei care ocupă anumite poziţii înalte se găsesc, din punct de vedere legal anumite modalităţi, anumite pârghii prin care li se permite să-şi dedice majoritatea timpului în interesul ţării şi al societăţii şi nu să stai. Sigur, până la urmă nu e nimic înjositor. Dar e o problemă de gestiune a timpului”, a explicat, marţi seara, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu.

Explicaţiile pe care le-a dat Călin Popescu Tăriceanu vin pentru prima dată la cinci zile după ce News.ro l-a filmat când a fost să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind o coadă de aproximativ 1.000 de persoane prin spatele clădirii DRPCIV.  

În perioada 1 iulie-31 august, Senatul se află în vacanţă.

Joia trecută, şeful Senatului a fost aşteptat, la sediul serviciului de permise, de reprezentanţi ai instituţiei care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului.

În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire chiar dacă, oficial, era ora deschiderii, scrie News.ro.

"Am vorbit să merg înainte de începerea programului, sigur ca să nu fac un gest ostentativ de a trece prin faţă. Lucrurile astea, întotdeauna încerc să le gestionez cât mai discret posibil”, a mai zis preşedintele Senatului, precizând că nu face abuz de funcţia sa şi că, de când ocupă funcţii publice, nu îşi aminteşte să fi folosit antemergător, deşi are dreptul legal.

De asemenea, el a spus că îşi face cumpărăturile singur pentru gospodărie dar, când este vorba despre deplasări, se ocupă cabinetul său şi angajaţii SPP de rezervarea cazării a biletelor.

Mai multe anchete au fost declanşate după ce Călin Popescu Tăriceanu a beneficiat de tratament special pentru preschimbarea permisului de conducere.

Totodată, avocata Elenina Nicuţ a trimis, vineri seară, la DNA un denunţ împotriva lui Tăriceanu pentru infracţiunea de folosire a influenţei din funcţia de preşedinte al Senatului în scopul obţinerii de foloase necuvenite după ce, joi, a beneficiat de un tratament preferenţial când a fost primit prin curtea interioară a DRPCIV ca să îşi preschimbe permisul de conducere, timp în care publicul nu a mai avut acces în clădire.