Formațiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu are o reacție precaută după ce Liviu Dragnea a afirmat marți seara că dorește suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

"Suspendarea președintelui Klaus Iohannis – tot mai depășit de cerințele și demnitatea funcția pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri și consecințe. Declanșarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism și violență de lideri politici lipsiți de scrupule, poate avea urmări imprevizibile", arată miercuri ALDE, într-un comunicat postat pe site.

Liviu Dragnea a declarat marți seara, la Antena 3, răspunzând unei întrebări, că el ar vrea să-l suspende pe Klaus Iohannis: "Să vedem dacă domnul Tăriceanu și-a schimbat opinia".

ALDE mai precizează că "decizia de extirpare a unei părți bolnave din  trupul statului român trebuie făcută numai în condițiile în care suntem convinși că respectiva operație nu va perturba funcționarea statului, precauție cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Doar în urma unei astfel de evaluări și a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoștință de cauză, o opțiune sau alta în privința declanșării procedurii de suspendare".