Conducerea ALDE va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării dacă decizia anunțată de președintele Klaus Iohannis privind redeschiderea creșelor și grădinițelor private după 15 iunie se va concretiza într-o decizie a Guvernului PNL.

ALDE consideră că măsura anunțată de Klaus Iohannis este "o discriminare gravă a copiiilor și a dreptului lor la îngrijire și educație, în funcție de veniturile părinților".

"Accesul la îngrijire și educație pentru copii în cadrul creșelor și grădinițelor de stat este gratuit, spre deosebire de sistemul privat, astfel că păstrarea grădinițelor și creșelor de stat închise după 15 iunie îi va obliga pe părinții care au venituri mici să caute alte soluții, poate mai puțin sigure, pentru supravegherea copiilor în timpul în care se află la serviciu sau, în anumite cazuri, părinții vor fi obligați să aleagă între a-și îngriji copiii sau a avea un loc de muncă", se arată într-un comunicat de presă transmis de ALDE.

Paridul condus de Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că "introduce în spațiul public teme care dezbină societatea românească".

"Constatăm cu îngrijorare că, aproape în fiecare zi, în loc să fie un factor coagulant, președintele Klaus Iohannis introduce în spațiul public teme care dezbină societatea românească. După discriminarea la adresa persoanelor în vârstă, a bolnavilor non COVID, acum politica promovată de dl Iohannis și Guvernul său pune românii cu venituri mai modeste împotriva celor cu venituri mai mari. Asta pentru că știe că românii cu venituri mai mici nu fac parte din electoratul domniei sale și al PNL?", se mai arată în comunicatul de presă.

+++

Klaus Iohannis a anunțat marți că după 15 mai va fi posibilă redeschiderea after school-urilor, a grădinițelor și creșelor private.