Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că ALDE va avea candidat propriu la conducerea Senatului, iar Teodor Meleșcanu ar putea fi dat afară din partid dacă acceptă aceeași funcție din partea PSD.

Tăriceanu a precizat că în ședința Biroului Politic Central s-a decis ca Ion Popa să fie propunerea ALDE pentru șefia Senatului.

"A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calității de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau susținerea partidului acceptă funcții publice, conform prevederilor statutuare. (...) A fost prezent și domnul Meleșcanu care și-a cerut scuze colegilor pentru situația pe care, într-un fel, a generat-o și colegii au fost foarte clari, că nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică" , a anunțat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai afirmat că în cadrul ședinței Meleșcanu n-a spus nimic despre ceea ce are de gând să facă, ci i-a lăsat pe colegii săi într-o "expectativă", iar lui i-a lăsat impresia că se mai gândește dacă acceptă sau nu propunerea PSD.

Șeful ALDE a mai precizat că la despărțirea de PSD s-a convenit că vor rămâne în relații civilizate, dar ceea ce observă acum este "un atac furibund al PSD la adresa ALDE".

"Îi previn pe cei din PSD că nu sunt în postura, nici colegii mei, să întoarcem și celălalt obraz. Vreau să fie foarte clar acest lucru, pentru că gesturile, încercările de racolare care au eșuat se înscriu în această linie a unui război împotriva noastră", a mai punctat acesta.