Biroul Electoral Central a decis luni lista partidelor și a candidaților independenți care au rămas în cursa pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Astfel, BEC a publicat lista cu rămânerea definitivă a candidaturilor propuse de partide politice, o alianță politică, alianțe electorale, o organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale, precum și a candidaturilor independente la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, după cum urmează:

FORMAȚIUNI POLITICE:

1. ALIANȚA ELECTORALĂ PSD PNL;

2. PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA;

3. ALIANȚA DREAPTĂ UNITĂ USR-PMP-FORȚA DREPTEI;

4. ROMÂNIA SOCIALISTĂ;

5. ALIANȚA AUR;

6. PARTIDUL ALTERNATIVA DREAPTĂ;

7. PARTIDUL UMANIST SOCIAL LIBERAL;

8. PARTIDUL REÎNNOIM PROIECTUL EUROPEAN AL ROMÂNIEI;

9. UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA;

10. PARTIDUL ROMÂNIA MARE;

11. PARTIDUL PATRIOȚILOR;

12. PARTIDUL DIASPORA UNITĂ.

 

CANDIDAȚI INDEPENDENȚI

1. PÎRVĂNESCU PAULA-MARINELA;

2. GHEORGHE VLAD-DAN;

3. ȘTEFĂNUȚĂ NICOLAE-BOGDĂNEL;

4. ȘOȘOACĂ DUMITRU-SILVESTRU

Pe 11 aprilie, Biroul Electoral Central anunța că s-a încheiat perioada de depunere și înregistrare a candidaturilor la alegerile din 9 iunie pentru membrii din România în Parlamentul European și urmează să se pronunțe privind admiterea sau respingerea candidaturilor depuse, după parcurgerea tuturor etapelor.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 199/2024 privind aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 29 aprilie 2024.

Inițial, 15 formațiuni și șapte candidați independenți s-au înscris în cele două alegeri.

Partidul Partidul Oamenilor Liberi, Noua Românie și Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache au fost scoase de pe listă.

Dintre candidaturile celor independenți, cele ale lui Jurma Paul-Octavian, Mustǎțea Ilie-Cătălin și Mîndru Petru au fost invalidate.