Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD a stabilit joi candidații partidului la primăriile de Sector in Capitală.

Astfel, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, va candida la Primăria Sectorului 3 împotriva lui Robert Negoiță, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Pe 6 iulie, Negoiță a anunțat că nu va mai candida pe listele PSD la alegerile locale din toamna anului 2020 și a bătat palma cu Victor Ponta pentru o alianță.

La Primăria Sectorului 2 intră în cursă fostul edil Neculai Onțanu. Acesta a mai ocupat funcția de primar al Sectorului 2, a fost membru Pro România, iar ulterior a înființat partidul ADER. Și partidul controlat de Dan Voiculescu, PPUSL, a anunțat, de asemenea, că îl susține pe Onțanu.

Neculai Onțanu a scăpat în 2017 de un dosar penal de luare de mită după ce faptele s-au prescris. El a fost acuzat de DNA că ar fi primit mită două terenuri de la Cristian Borcea, iar unul dintre acestea ar fi ajuns la Gabriel Oprea.

La propunerea lui Marcel Ciolacu, Comitetul Executiv al PSD l-a numit pe sociologul Vasile Dâncu în funcția de președinte interimar al Consiliului Național al partidului.

CEx a mai decis începerea procedurilor pentru organizarea Congresului partidului în 22 august pentru alegerea conducerii PSD.