Senatoarea USR Florina Presadă anunță că a depus la Senat un proiect legislativ pentru desfășurarea alegerilor locale pe parcursul a două zile.

Potrivit anunțului făcut de senatoare pe pagina sa de Facebook, în inițiativa legislativă se propune și posibilitatea de a organiza suplimentar secții de votare în construcții temporare ușoare.

"Avem nevoie de toate aceste lucruri cât mai curând pentru un vot în siguranță pe 27 septembrie. Sunt lucruri pe care și le doresc și românii, așa cum arată un sondaj recent. 63% dintre simpatizanții tuturor partidelor și-au exprimat interesul pentru mai multe zile de vot pentru securizarea procesului de vot în pandemie, iar 82% dintre românii cu drept de vot cer creșterea numărului secțiilor de votare, aproximativ 75% dintre simpatizanții tuturor partidelor exprimându-și această preferință", a scris Presadă.

Florina Presadă a precizat că în ședința Biroului Permanent al Senatului de vineri va cere introducerea în procedura parlamentară a inițiativei, iar USR va solicita ca ea să fie distribuită cu celeritate la comisii pentru avize și raport. 

+++

USR a mai încercat să obțină desfășurarea alegerilor locale pe parcursul a două zile și a introdus un amendament când legea a fost în Parlament, dar a fost respins cu majoritate de voturi de către PSD, ALDE și UDMR.