Guvernul a stabilit, miercuri, data alegerilor locale: 5 iunie, a anunţat purtătorul de cuvânt Dan Suciu.

Campania electorală va începe pe 6 mai. 

Întrebat dacă se mai pot organiza alegeri locale în două tururi de scrutin, Dan Suciu a precizat că, din acest punct de vedere, ''lucrurile sunt pe un anumit făgaș și nu se mai pot întoarce".

"Dacă există alte elemente de constituționalitate care pot întoarce, nu pot să comentez, dar, din perspectiva Guvernului, lucrurile au fost asumate prin HG care stabilesc întregul calendar", a adăugat Suciu, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, stabilirea datei de 5 iunie a avut în vedere prevederile legale potrivit cărora ziua alegerilor se stabilește prin Hotărâre de Guvern cu cel puțin 75 de zile înaintea votării și permite consilierilor locali, județeni și primarilor aleși în scrutinul electoral anterior să își încheie mandatele obținute pentru o perioadă de patru ani.

În cazurile de balotaj și situațiile în care se vor constata fraude electorale, un nou tur de scrutin va fi organizat duminică, 19 iunie.

Pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor locale din 2016 este prevăzută suma de 350.663.000 lei, fonduri asigurate de la bugetul de stat, menționează sursa citată.