Liderul demisionar al USR, Cătălin Drulă, a anunțat că marți va convoca Congresul Uniunii pentru alegerea unui nou Birou Național, pe data de 29 iunie, la București.

UPDATE

Biroul Național al USR a stabilit ca în perioada 14-16 iunie să fie depuse candidaturile celor care își doresc să se înscrie în competiția internă pentru desemnarea unui nou președinte. Pe parcursul săptămânii viitoare va fi campanie electorală internă, iar pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.

Președintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul. 

„Este un calendar rapid. Colegii vor alege și vom avea la finalul lunii o nouă structură de conducere pentru a ataca următoarele bătălii electorale. În ședința de astăzi, membrii Biroului Național au acceptat în unanimitate propunerea lui Cătălin Drulă să își încheie mandatele și să aibă loc alegeri. Absolut toți, în unanimitate, nu s-a agățat nimeni de niciun scaun. Biroul Național conduce executiv alături de președinte, fiecare cu atribuțiile lui”, a explicat Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Noul Birou Național al USR este ales așa cum prevede statutul partidului, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat marți de Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

+++

Acesta a mai anunțat pe pagina lui de Facebook faptul că tot marți va propune Biroului Național organizarea alegerilor pentru următorul președinte al USR, în perioada 24-28 iunie.


Pe data de 28 iunie, Cătălin Drulă va preda mandatul noului președinte ales.

"USR merge înainte. Mișcarea reformistă, modernizatoare din România trebuie să continue. Următoarele obiective sunt luptele din toamnă. Alianța PSD-PNL poate fi oprită (au avut 48% la europarlamentare) cu votul și încrederea oamenilor care își doresc alt viitor în România", a adăugat Drulă.


Cătălin Drulă a demisionat de la șefia USR

Mai mult pe EurActiv »