Ședință tensionată luni după-amiază în plenul Camerei Deputaților. Președintele interimar al forului, Alfred Simonis, și liderul AUR, George Simion, s-au înjurat și amenințat.

Alfred Simonis susține că George Simion, pe care l-a numit "rusofil", l-a înjurat de la tribuna oficială. Șeful AUR i-ar fi zis "am s-o violez pe mă-ta".

"Așa mi-a spus acest individ la începutul ședinței și poate că și reacția mea a fost una vehementă și poate că prestația mea după acest moment nu e cea pe care ați fi așteptat-o. N-am vrut să vin chiar dacă un astfel de personaj abject... n-am vrut să repet ce a spus acest individ. Vreau să înțelegeți că fiecare dintre noi suntem oameni. Avem limita de suportabilitate atât cât o avem. Nu pot sancționa un personaj care se comportă de 3 ani de zile în felul acesta, n-ai ce să-i faci. Singurii care pot să-l sancționeze se află la Moscova”, a spus social-democratul în plen.

Pe de altă parte, AUR a publicat pe contul de TikTok un clip video în care, în timpul ședinței, printre alte cuvinte obscene, Alfred Simonis îi spune că îi sparge dinții.