Alianța 2020 USR PLUS a depus contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție în urma deciziei Biroului Electoral Central de a respinge înscrierea alianței.

„Am depus astăzi contestație la ICCJ și avem încredere că nu li se va lua românilor dreptul de a vota Alianța 2020 USR PLUS pe 26 mai. Decizia ICCJ va juca un rol fundamental în viitorul democrației din România. Dincolo de orice tehnicalități și hibe din lege, noi mergem mai departe cu încrederea că acesta este doar un hop în calea victoriei noastre. Continuăm să luptăm", transmite președintele USR, Dan Barna, potrivit unui comunicat de presă.

La rândul său, președintele PLUS, Dacian Cioloș, susține că Alianșa 2020 USR PLUS este o alternativă pentru România și ar încredere că justiția va aplica legea corect

„Alianța 2020 USR PLUS este o alternativă politică pentru a schimba România în bine. Singurii care o pot valida sau invalida sunt alegătorii. Avem încredere că justiția, aplicând corect legea, va da posibilitatea cetățenilor să-și spună cuvântul. Așa cum am promis încă de la decizia BEC de ieri, nu ne dăm bătuți și ne căutăm dreptatea la Înalta Curte. Un președinte nu e pus de o procedură, ci de votul membrilor partidului. Despre asta este vorba și în cazul meu, și în cazul lui Dan Barna”, a explicat Dacian Cioloș.