Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși, susține Alianța USR PLUS într-un comunicat de presă.

Formațiunea acuză că modul în care a fost gestionat transferul pacienților de la Spitalul Foișor este inacceptabil, iar managerul a blocat formalitățile pentru transformarea spitalului în spital COVID-19 și prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienților.

"Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși. Spitalul Foișor aparține de Primăria București, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă și acum de oamenii numiți fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea", arată Alianța.

Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei încă de anul trecut, iar rezultatul evaluării este că aceste spitale sunt conduse dezastruos, se mai arată în comunicatul de presă.

Viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiți de Gabriela Firea și reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcțiile de conducere a spitalelor.

"Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureștene au fost blocate. Viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuțiile prevăzute în protocolul pre-electoral care permit începerea reformei", se mai arată în comunicatul citat.

„Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, cerem încă o dată ceea ce am cerut de la începutul mandatului: demiterea directorului ASSMB și efectuarea de concursuri corecte, transparente și accesibile tuturor pentru funcțiile de conducere a spitalelor care aparțin de Primăria București", a declarat viceprimarul Tomescu.

Astfel, Alianța USR PLUS îi cere de urgență primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, demiterea directorului Spitalului Foișor, demiterea directorului ASSMB și deblocarea reformelor în spitalele care aparțin de Primăria București prin împuternicirea lui Horia Tomescu pentru a începe reforma.