Misiunea diplomatică îi îndeamnă pe toţi reprezentanţii ramurilor executivă, legislativă şi judiciară din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei.

"Ambasada Statelor Unite ale Americii felicită noul Guvern şi noul Parlament al României. Aşteptăm cu interes să colaborăm cu prim-ministrul Sorin Grindeanu şi cu membrii cabinetului său pentru a dezvolta şi mai mult Parteneriatul nostru Strategic, al cărui scop este creşterea securităţii comune, sporirea prosperităţii reciproce a naţiunilor noastre şi consolidarea instituţiilor democratice", se arată în mesajul de felicitare postat pe Facebook.

Subliniind faptul că Parteneriatul SUA-România se bazează şi pe angajamentul faţă de buna guvernare şi de consolidarea statului de drept, misiunea diplomatică subliniază că "Statele Unite susţin ferm eforturile preşedintelui Klaus Iohannis şi ale instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii în aceste privinţe".

"Îi îndemnăm pe toţi reprezentanţii ramurilor executivă, legislativă şi judiciară din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea conducerii şi instituţiilor României", se mai arată în mesajul Ambasadei SUA la Bucureşti.