Ambasadoarea Franței, Michele Ramis, a declarat joi că modificările aduse Codurilor penale sunt "extrem de dense" și încă sunt studiate, dar a adăugat că au fost detectate dispoziții "care pun probleme în ceea ce privește cooperarea judiciară.

"Cunoașteți faptul că partenerii europeni au transmis că sunt preocupați de modificările Codurilor penale care au fost adoptate acum câteva zile", a spus ea, nuanțând că, la nivelul partenerilor din Uniunea Europeană, există "temeri" privind cooperarea judiciară între țările UE și România, relatează Agerpres.

"Uniunea Europeană este un spațiu judiciar integrat. Ce se întâmplă într-o țară poate avea consecințe asupra altora", a subliniat Ramis.

Ambasadoarea Franței a mai spus că "legile sunt extrem stufoase și de dense": "Le studiem, nu mă pronunț, în acest moment, asupra detaliilor, dar deja am reperat niște dispoziții care pun probleme în ceea ce privește cooperarea judiciară (...). Avem nevoie de puțin timp pentru a le studia".

Și Comisia Europeană a reamintit joi că urmărește ”îndeaproape și cu îngrijorare” evoluțiile în desfășurare din România.