Stella Grubacic, ambasadoarea Olandei la București, a mers joi la Ministerul Justiției, unde a discutat cu Tudorel Toader despre viitoarele ordonanțe de urgență care ar urma să schimbe legile penale.

Stella Grubacic i-a transmis ministrului Justiției îngrijorările Olandei în această privință, dar spune că a primit promisiuni de la Tudorel Toader ca toate modificările vor respecta regulile europene, transmite Digi24.

Discuția a durat mai bine de o oră, iar la final, ambasadoarea a spus că discuțiile au fost unele pozitive, deși i-a prezentat mai multe îngrijorări despre OUG privind modificările legilor justiției.

Ambasadoarea Olandei a spus că în urma discuțiilor, ar urma ca această ordonanță de urgență să fie adoptată în zilele următoare.

Ministrul Justiției a asigurat-o că toate modificările legislative vor fi în beneficiul României și nu va afecta în niciun fel justiția din țară.

Comisia Europeană și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea față de OUG privind modificările la legile justiției, iar HotNews.ro scrie că experții Comisiei au transmis deja Guvernului român că modificările propuse sunt în contradicție cu recomandările Executivului european și ale Comisiei de la Veneția.