Șefa diplomației europene, Federica Mogherini l-a numit joi pe ambasadorul român Cristian Tudor șef al Delegației UE în Kuweit.

UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, privind numirea diplomatului român Cristian Tudor în poziția de șef al Delegației UE în Kuweit.

"Îl felicit pe colegul nostru, ambasadorul Cristian Tudor, pentru binemeritata numire în funcția de șef al Delegației Uniunii Europene în Kuweit. Îi doresc mult succes în noua sa poziție” a declarat ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu.

"Această numire reconfirmă, totodată, rolul și valoarea diplomației române reprezentată cu succes la nivelul SEAE. Ministerul Afacerilor Externe continuă astfel demersurile privind promovarea candidaturilor diplomaților români în cadrul SEAE, având ca principal obiectiv asigurarea unei prezențe active a candidaților români în cadrul diplomației europene, pe măsura expertizei consolidate pe care aceștia o dețin în domenii diverse", se arată în comunicat.

***

Cristian Tudor este în prezent ambasadorul României în Qatar.

În 2013, a lucrat in cadrul Delegatiei UE din Irak.

În cadrul MAE a fost director al Directiei Orientul Mijlociu si Africa.

În perioada 2008-2012 a fost adjunctul ambasadorului României în Siria.

Este vorbitor fluent de arabă.