Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, adjunctul său, David Muniz, și Scott Kerin de la Departamentul de Justiție s-au întâlnit miercuri cu ministrul român al Justiției, Stelian Ion.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ambasada SUA, Zuckerman spune că "a fost o întâlnire detaliată și productivă, în care am discutat despre cooperarea extrem de solidă dintre mărețele noastre țări, stadiul mai multor propuneri în curs de lucru și despre noi inițiative pe tema statului de drept".

El se declară încrezător că "ministrul Ion va continua și va construi plecând de la eforturile și realizările incredibile ale fostului ministru al justiției, Cătălin Predoiu, cu privire la aprofundarea aplicării principiului statului de drept".

Ambasadorul afirmă și că Stelian Ion, în calitate de parlamentar, "și-a condus colegii în lupta împotriva forțelor corupției și a militat pentru consolidarea statului de drept", iar în calitate de ministru al justiției "va folosi toate resursele de care dispune pentru a continua această luptă".

De asemenea, Adrian Zuckerman spune că "a luat sfârșit vechea domnie a corupției, nepotismului și criminalității organizate".

"România și Statele Unite au o legătură incredibil de puternică și specială. În timpul întrevederii noastre, am reiterat această legătură și angajamentul nostru de colaborare pentru a ne asigura că infracțiuni precum crima organizată, corupția endemică, traficul de persoane și infracțiunile legate de drepturile de proprietate intelectuală nu vor fi tolerate în România. Standardele „toleranță zero” la care au aderat în trecut Ministrul Predoiu și Ministrul Vela continuă să fie aceleași standarde aplicate și de Ministrul Bode și Ministrul Ion. Îi aplaud pentru acest lucru. A luat sfârșit vechea domnie a corupției, nepotismului și criminalității organizate, care încerca să fure speranța și viitorul generațiilor de români. Statul de drept a fost consolidat în România și în continuare viitorul său este unul strălucit", se mai arată în comunicat.

Ambasadorul, care în ultimele săptămâni a avut mai multe întrevederi cu membri ai Guvernului din noua Coaliție, susține că a rămas impresionat de cooperarea dintre ministere și continuitatea perfectă a inițiativelor anterioare.