Întâlnirea dintre reprezentantul Statelor Unite în România și premierul Sorin Grindeanu are ca temă înființarea Muzeului Holocaustului. În urmă cu două zile, Hans Klemm s-a întâlnit și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a ajuns joi dimineață la Palatul Victoria, unde urmează să aibă o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit programului premierului anunțat pe site-ul Guvernului, Sorin Grindeanu are programată joi întâlnirea cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii Hans Klemm și cu directorul Programului Arhivistic Internațional din cadrul Centrului pentru Înalte Studii despre Holocaust, Radu Ioanid.

Tema discuției este înființarea Muzeului Holocaustului.

Hans Klemm s-a întâlnit în urmă cu două zile și cu Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și al PSD. Întrevederea a avut loc la Parlament și a durat aproximativ trei sferturi de oră.

Întâlnirea a avut loc în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților, iar ambasadorul SUA a folosit o intrare mai puțin expusă pentru a nu se întâlni cu jurnaliștii.

De precizat că ambasadorul SUA la București s-a mai întâlnit cu Liviu Dragnea pe 1 februarie, imediat după adoptarea OUG 13 de către Guvernul Grindeanu, iar întrevederea a durat două ore. De altfel, Klemm s-a întâlnit în aceeași perioadă și cu premierul Sorin Grindeanu.