Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID vineri dimineață, în jurul orei 10:00, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

 

"Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor restricție ne vor scoate din pandemie", a spus Klaus Iohannis.

Înainte de a-i administra vaccinul, cadrul medical i-a explicat președintelui cum se pregătește doza propriu-zisă pentru injectare.

+++

Marți, președintele a anunțat că se va vaccina pentru a marca debutul celei de-a doua etape de imunizare din România.

"Nu cred că s-a produs nicio neîncredere. Decizia a fost să fie vaccinat în prima etapă personalul medical, și acest lucru se întâmplă. (...) Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost mesajul greșit, dar vineri, pe 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare (...) și pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri", a spus Iohannis marți, întrebat dacă este de părere că faptul că politicienii din România nu s-au vaccinat încă public a sporit gradul de scepticism.