Andi Manciu, coordonatorul Grupului de Comunicare Strategică și consilier al prim-ministrului României, și-a anunțat luni dimineața pleacarea din Guvern.

„M-am hotărât să solicit eliberarea mea din funcție începând din 1 Mai. S-a făcut aproape un an și jumătate în care m-am ocupat în calitate de consilier de stat de coordonarea comunicării guvernamentale. O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări și de momente care îmi vor rămâne în minte pentru multă vreme de acum încolo. Acum e momentul să pun punct și alții să preia această responsabilitate”, a scris pe Andi Manciu într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit unor surse, Ludovic Orban a anunțat în BEx-ul de luni că Manciu se întoarce șef la departamentul de comunicare al PNL.

Ulterior, Ludovic Orban a confirmat că Manciu se va întoarce la conducerea Departamentului de comunicare din PNL. Comentând informațiile potrivit cărora premierul Florin Cîțu i-a cerut lui Andi Manciu să demisioneze sau va fi demis, Ludovic Orban a afirmat că el crede că între cei doi a fost un acord de încetare a colaborării.

"Vreau să le mulțumesc celor care mi-au acordat încredere și sper că tot ce am făcut le-a răsplătit această încredere. Am pus toată energia și priceperea mea pentru a face lucrurile cât se poate de bine, în condițiile date. A fost un maraton pe care l-am dus la final. Sunt mulțumit că las ceva în urmă în privința modului în care se realizează comunicarea guvernamentală, lucruri care nu pot fi întoarse, ci pot fi duse doar mai departe. Le transmit aprecierea mea celor din Direcția de comunicare a Guvernului, pentru faptul că au ținut pasul cu un ritm, uneori, infernal. De prea multe ori munca acestor oameni este văzută ca un dat, ceva ce vine de la sine. Nu este așa! Acolo în spate sunt persoane care zilnic sunt preocupate să facă lucrurile să funcționeze, și prea puțini le realizează sau apreciază eforturile”, a mai spus Manciu.

Andi Manciu, un apropiat al liderului PNL Ludovic Orban, deținea înainte de a fi numit în echipa de comunicare a Guvernului Orban funcția de șef al Departamentului de comunicare al PNL.

După ce a fost numit consilier în Cabinetul Orban, Andi Manciu a fost acuzat că are studii nefinalizate pe care le-a trecut în CV.

De asemenea, acesta a fost de mai multe ori criticat pentru modul în care a fost coordonat Grupul de Comunicare Strategică, organism care transmite zilnic evoluția infectărilor cu COVID-19.