Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat miercuri dimineață că a constatat conflictul de interese de natură administrativă în cazul primarului Timișoarei, USR-istul Dominic Fritz.

UPDATE

Dominic Fritz a anunțat, printr-un comunicat de presă transmis de USR, că va ataca în instanță raportul ANI.

Acuzațiile ANI împotriva lui Dominic Fritz sunt absurde și nefondate. PUZ-ul la care face referire ANI era deja semnat de fostul primar și a trecut toate etapele și avizele necesare înainte de a ajunge Dominic Fritz primar, susține Uniunea.

”Tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic. E ca la Radio Erevan: ei spun că am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a împrumutat bani - doar că nu am participat, nu a fost beneficiar și nu mi-a împrumutat mie bani”, spune Dominic Fritz. 

+++

Edilul este acuzat că a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică.

Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019.

ANI transmite că Fritz a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.