Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a recepționat joi 12 locuințe destinate închirierii, pentru tinerii specialiști din domeniul sănătății din municipiul Călărași.

Locuințele (6 apartamente cu două camere și 6 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Prelungirea Independenței nr. 5A, cu regim de înălțime St+P+2E (subsol+parter+2 etaje), valoarea investiției fiind de 2.840.861,05 lei, anunță Ministerul Dezvoltării.

Până în prezent, în județul Călărași, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 367 de unități locative.

În cadrul Programului Locuințe pentru Tineri, derulat de ANL, se construiesc și locuințe pentru medicii rezidenți, venind astfel în sprijinul tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001.

Locuințele sunt construite pe terenuri puse la dispoziția Agenției de către autoritățile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 și 35 de ani, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuință.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autoritățile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a prețului final din surse proprii.