Ministrul Energiei și-a prezentat joi prioritățile din perioada următoare, punând accentul de respectarea programului de guvernare.

"Am planuri simple: programul de guvernare și, în cadrul programului de guvernare, vreau ca cetățenii să simtă că există un Minister al Energiei care se ocupă de ei", a declarat noul ministru al Energiei, Anton Anton, într-o conferință de presă, relatează Agerpres.

Anton a precizat că, în programul de guvernare, se pune accent pe producția de energie pe cărbune întrucât acolo sunt cele mai mari probleme, din cauza poluării, pentru care România riscă proceduri de infringement din partea Comisiei Europene.

"De-asta ne-am concentrat, la nivel de primă urgență, să vedem ce putem face ca să scădem poluarea. Eu nu am de gând să închid mine, termocentrale pe cărbune. România are un mix energetic și cel puțin o treime provine din cărbune. Eu ce să fac acum, să renunț la toate facilitățile pe care le am pentru că vezi, Doamne, nu știu ce trebuie să fac. Sigur că vreau să le eficientizez. Asta va fi prima preocupare pe care o am. Vreau să văd care e planul și cum o să facem să scadă poluanții", a susținut Anton Anton.