Alexandra Dobre, consilieră a lui Oprea, îi ia apărarea acestuia,acuzându-i pe pseudo-ziariști și pseudo-analiști că folosesc cazul polițistului mort ”în cel mai ieftin mod”,iar deputatul Ion Răducanu spune că demisia e cerută de ”caractere infecte”.

”De câteva zile și mai ales astăzi, văd pseudo-jurnaliști printre care și doamna Mândruță (Lucian Mândruță – n.r.), care încep să folosească cazul polițistului mort în accidentul din București în cel mai populist și ieftin mod cu putință. Pe lângă pseudo/jurnaliști apar și pseudo/avocați si pseudo/analiști politici care își mai dau și ei cu părerea că deh...”, scrie pe Facebook, Alexandra Dobre, consiliera de 23 de ani a vicepremierului Gabriel Oprea.

Acesta spune că, într-adevăr cazul polițistului decedat este ”unul real și de regretat”, dar susține că, până la a arunca cu noroiul pe care l-ați împroșcat în ultimele zile, ar trebui să vă mai documentați puțin referitor la cât de mult ține dânsul (Gabriel Oprea) la cadrele de poliție și armată și cât de multe a făcut pentru fiecare dintre aceștia și familiile lor”.

Alexandra Dobre mai spune că ”nu știm să apreciem lucrurile bune pe care le fac puținii oameni de caracter din România” și le urează succes românilor ”în a-și schimba mentalitatea”. 

Deputat UNPR: Nicicând după Revoluție, MApN sau MAI nu au avut un ministru mai bun

Și deputatul UNPR Ion Răducanu sare în apărarea șefului său, afirmând, tot pe Facebook, că asistă ”înmărmurit de câteva zile la un atac concertat, furibund, demențial, ilogic și irațional, pornit cu ură și dispreț incredibil de câțiva deontologi autointitulați apărători ai democrației și dreptății sociale”.

Răducanu consideră că Oprea este ”președintele partidului care a asigurat stabilitatea României în ultimii 5 ani, fie că unii recunosc, iar alții nu recunosc, din rațiuni politice, desigur meschine”.

Ca vicepreședinte al UNPR, Ion Răducanu scrie că e la curent cu ”efortul depus de Gabriel Oprea pentru soluționarea spinoaselor probleme ale lucrătorilor încadrați în instituțiile sectorului de securitate națională (elaborarea noii legi a pensiilor militare, recalcularea și majorarea pensiilor, mărirea salariilor și sporurilor, înzestrarea armatei și a poliției și multe, multe altele)”.

”Nicicând după Revoluție, MApN sau MAI nu au avut un ministru mai bun, mai apreciat și mai eficient decât Gabriel Oprea. Până la tragicul accident petrecut zilele trecute, toți politicienii de frunte se gudurau în jurul lui, căutând să-l atragă de o parte sau de alta a eșichierului politic. Gabriel Oprea a rămas în picioare, păstrându-și demnitatea și cuvântul dat”, afirmă politicianul.

În opinia lui, cei care-l atacă pe Oprea sunt liberalii, supărați că nu le-a trecut moțiunea de cenzură, cărora li s-au alăturat mai multe ONG –uri ”formate din bursieri ai unor instituții subvenționate de Soros”.

El îi acuză pe cei care-i cer demisia ministrului că sunt postacii plătiți și "jucători” de pe Facebook, atitudine specifică ”unor caractere infecte, unor politicieni nemernici, fără scrupule unor așa – ziși vectori de opinie, de regulă simbriașii cuiva sau altcuiva”.

 Totodată, Răducanu vorbește de setea de sânge a unor ”spectatori români”.