Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, de origine palestiniană, a transmis un mesaj în contextul conflictului dintre Israel și gruparea Hamas, condamnând atrocitățile comise de teroriști.

"Am tot citit și auzit comentarii cu varii puncte de vedere despre atrocitățile care au avut loc în Israel. Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare. Ca om în primul rând, dar și ca palestinian de origine și medic care și-a dedicat viața salvării de vieți, nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greșit, este inuman și criminal", a scris Arafat pe pagina lui de Facebook.

El a completat că "violența de orice fel naște violență, iar cei care cred că prin uciderea civililor, femeilor, bătrânilor și copiilor, vor găsi soluții pentru cauza lor, greșesc și demonstrează o abordare primitivă pe care nu o poate accepta nicio religie și nicio persoana rațională".

"Condoleanțele mele se îndreaptă către cei care și-au pierdut copii, părinții, frații, surorile și prietenii în aceste zile. Toate cele întâmplate vor rămâne ca o pată neagră, de neuitat, în istoria omenirii!", a conchis el.