Televiziunea publică germană ARD a transmis duminică un reportaj despre Liviu Dragnea și protestele din România.

Pornind de la protestele de aproape doi ani din România, jurnaliștii germani notează că în centrul criticilor se află Liviu Dragnea, ”cel mai puternic politician din România”, implicat în mai multe dosare penale și scandalurile de corupție.

Jurnaliștii ARD au făcut o vizită și la lacul Belina, și el aflat în centrul unui răsunător scandal și al unui dosar penal, în care sunt implicați Liviu Dragnea și firma TelDrum.

”Sunt încă uluit. Pescuitul era singurul lucru pe care-l puteam face aici. Sunt atât de furios”, povestește un pescar din zonă despre concesionarea insulei Belina către firma TelDrum. 

Acesta spune că, din când în când, Dragnea vine la pescuit: ”Până acum, nimeni nu putea să primească în România o insulă, dar aici s-a întâmplat”.

Însoțiți de ziarista Carmen Dumitrescu, prima care a scris despre afacerile lui Dragnea din Teleorman, ziariștii germani au vizitat și un cartier social din Alexandria.

Întâmpinați de ”mirosuri pestilențiale”, jurnaliștii au încercat să afle de la locuitorii unui bloc de ce-l votează pe liderul PSD. O femeie le-a povestit că, la un moment dat, au rămas fără curent și Dragnea a fost singurul care i-a ajutat.

Un voluntar USR le-a spus jurnaliștilor că e foarte greu să strângă semnături pentru campania ”Fără penali”, deoarece în Teleorman cei care adună semnături sunt văzuți ”ca niște extratereștri”.

Reporterii au punctat și demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, ”la dorința Guvernului”, dar și violențele jandarmilor la protestele din 10 august.