Fostul ministru al Apelor și Pădurilor Doina Pană, vicepreședinte al PSD, a declarat înainte de CEx-ul de vineri că că regiunea nord-vest a țării îl susține pe Liviu Dragnea.

  • Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, face un apel la "rațiune și unitate" în PSD, iar eurodeputata Claudia Țapardel - ”la calm și unitate în interiorul” partidului.  
  • Dacă ar fi după mine eu aș propune excluderea unora, alții pot fi recuperați, au greșit mai puțin, a afirmat deputatul Cătălin Rădulescu, adăugând că la CEx trebuie să se afle cu cine sunt și ce vor cei care au semnat scrisoarea.  

Întrebat la cine făcea referire în postarea de pe Facebook despre un sistem de supraveghere SRI în sediul din Kiseleff, Rădulescu a răspuns: "Există o persoană...De azi încolo nu o să mai fiu prieten cu ei. E total împotriva misiunii date de electorat. Domnul Țuțuianu să spună dânsul unde (supraveghere SRI în sediul din Kiseleff – n.r.). Trebuie să ne spună de ce au fost protocoalele legale".

Cătălin Rădulescu a acuzat-o pe Firea de ceea ce se întâmplă în partid:

 

”Da, e o vinovată principală, care a crezut că făcând show-uri la tv devine vedeta partidului și a națiunii, această Peron a României. Am fost, prieten cu unii dintre voi, am crezut că luptăm toți împotriva abuzurilor la care am fost supuși ani de zile, am crezut că mergem împreună până la capăt, am crezut că vreți să facem ceea ce am promis românilor, că vreți liniște, că ne lăsați să facem toate proiectele pentru români . Dar m-am înșelat”.

  •  Liviu Dragnea a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu se pune problema unor excluderi din partid.
  • Gabriela Firea crede că miza este excluderea sa din PSD și demiterea a doi miniștri: Paul Stănescu și Tudorel Toader, care au început să-l incomodeze pe Liviu Dragnea.

Firea vorbește de ”execuții” și ”linșaj” la adresa celor care au alte păreri. Ea acuză ”metodele diabolice” ale lui Dragnea de a-și verifica contestatarii din partid.

Primarul general susține că nu vrea să plece în alt partid: ”N-am adus nicio jignire niciunul coleg, chiar când s-au spus lucruri calomniatoare la adresa mea”. Totodată, ea a spus că e sută la sută de partea coaliției de guvernare: ”Nu se pune problema să dărâmăm Guvernul”.

 

  • ”Nimeni nu va pleca din partid” chiar dacă se va încerca excluderea unora, a spus și vicepremierul Paul Stănescu, adăugând că cei care-l contestă pe Dragnea sunt nemulțumiți de ”managementul politic” al liderului social-democrat.

 

Firea spune că a venit la CEx cu pistoale de jucărie de la copiii ei, pe care i le va arăta lui Dragnea ca să-i arate că ”puciștii” sunt pașnici.
  • În biroul lui Liviu Dragnea a ajuns și premierul Viorica Dăncilă, însoțită de miniștrii Carmen Dan și Rovana Plumb.
  • ”Miza...nu e rămânerea sau plecarea lui Liviu Dragnea. Miza o reprezintă România, o reprezintă programul de guvernare, o reprezintă stabilitatea țării. Trebuie să ne ridicăm din genunchi, în așa fel încât resursele să fie sută la sută ale românilor și să nu mai fie ale străinilor”, a afirmat președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, adăugând că nu moare de dragul lui Dragnea, dar lucrurile ar trebui discutate în partid.

”După ce n-ai deschis gura niciodată în organismele statutare ale partidului, nu poți să vii dintr-o dată și să scrii o scrisoare...despre problemele strict interne ale PSD, multe fără legătură cu realitatea”, a mai spus Oprișan, pentru care scrisoarea celor trei e ”cel mai grav atac la adresa partidului”.

Referitor la fotografia publicată joi de Victor Ponta, președintele PSD Vrancea a susținut că era un eveniment oficial, iar Dragnea încerca să câștige ”bunăvoința”sistemului. El a mai precizat că dosarul Referendumul a fost unul ”eminamente politic”, condamnarea fiind dată ”la ordinul sistemului”.

  • ”Trei voturi din Transilvania sunt contra lui Dragnea", a anunțat Doina Pană, convinsă că PSD va ieși întărit din această confruntare internă. 

Fostul ministru a recunoscut că nu e ușor de lucrat cu președintele social-democrat, dar a invocat scorul ”zdrobitor” obținut la alegeri cu un program de guvernare coordonat de Dragnea.

”Nu e ușor de lucrat cu Liviu Dragnea, dar în același timp nu poți să nu vezi tot ce s-a întâmplat cu acest partid de când e Liviu Dragnea la conducere. Am câștigat cu un scor zdrobitor alegerile în baza unui program de guvernare care a fost coordonat de Liviu Dragnea. Apropo că vorbim de frustrări, vă dați seama ce frustrări are Liviu Dragnea în momentul în care câștigă alegerile cu un program pe care l-a coordonat și nu poate fi prim-ministru? Nu mai intru în detaliu de ce", a spus Doina Pană.