O asociere între Bell Helicopter și Romarm ar putea duce la dotarea armatei române cu elicoptere de atac produse în România. O firmă mixtă ar urma să fie înființată. Ministrul Apărării: „Vor fi produse în România”.

Premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire cu reprezentanții Bell Helicopter, iar discuțiile au vizat achiziția de către partea română de elicoptere de atac.

„În perioada următoare, vor avea loc discuții aprofundate între reprezentanții Ministerului Economiei și cei ai Bell Helicopter privind înființarea unei societăți mixte, dar și a transferului tehnologic și de know-how care să permită producția elicopterelor pe teritoriul României. Această decizie va avea un impact direct considerabil asupra dezvoltării economice a țării noastre, fiind, în același timp, și un generator de securitate în zonă. Menționăm faptul că decizia privind achiziționarea de elicoptere de atac se fundamentează pe planul de înzestrare aprobat recent de Consiliul Suprem de Apărare a Țării", precizează Guvernul într-un comunicat de presă.

Comunicatul arată că ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a semnat scrisoarea de intenție de preț și disponibilitate privind achiziționarea de elicoptere de atac.

Țuțuianu, a mai spus că elicopterele de atac cu care va fi înzestrată Armata vor fi produse în România, în acest sens urmând să se realizeze o societate mixtă între Bell Helicopter și o subsidiară a Romarm.

„Am discutat despre crearea unei societăți mixte în România la care să participe Bell Helicopter și Romarm, prin una dintre subsidiarele sale, societate care să facă transferul tehnologic și să producă aceste elicoptere necesare înzestrării Armatei Române. Partenerii de la Bell Helicopter au fost de acord cu această propunere, urmează să negociem chestiunile tehnice și cele legale”, a declarat Țuțuianu, citat de Agerpres.