Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, a declarat luni, la RFI, că nu se pune problema ca Uniunea să susțină PSD la guvernare, în condițiile în care relația dintre PSD-ALDE este tensionată în prezent.

”Efectiv, declarația premierului nu o înțelegem, poate numai din perspectiva conflictului intern din coaliția de guvernare, pentru că nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuală încă este stabilă, este formată, să aibă vreo discuție politică, pentru a sprijini Guvernul. Nu, nu vom face acest pas, pentru că decizia noastră a fost fermă. La ora actuală, coaliția de guvernare, chiar dacă sunt conflicte interne, este stabilă și din percepția noastră, nici nu se pune problema destrămării acestei coaliții”, a declarat Korodi.

Întrebat dacă UDMR își va menține poziția în cazul destrămării coaliției, deputatul a răspuns: ”Dacă ALDE iese de la guvernare, trebuie să vedem PSD pe cine cooptează, dacă poate. Poate un Pro România, altă soluție nu are. Dacă nu, atunci deja contextul politic se schimbă radical, asta înseamnă că PSD pierde majoritatea și analiza pe care trebuie să o facă orice forță politică este cum poate că creioneze o majoritate care este în afara PSD”.

+++

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a susținut săptămâna trecută, în cadrul unei vizite la Iași,  că va discuta cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, pentru a susține PSD la guvernare.

"O să discut și cu domnul Kelemen Hunor. Este normal să discut cu toți liderii politici. Așa este undeva unde într-adevăr vrei să obții consens și vrei să discuți cu toți cei care acceptă un dialog. Cu cei care nu îl acceptă e foarte greu să intri într-o discuție în care auzi numai țipete și urlete, nu asta caracterizează poporul român", a spus Dăncilă.