Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe președinții României și ai Republicii Moldova, precum și cele două parlamente, să inițieze cât mai rapid discuții și negocieri pentru a deschide calea reunirii celor două state.

În contextul agresiunii brutale a Rusiei asupra Ucrainei, România are responsabilitatea protejării etnicilor români din afara granițelor de nord și de est, susține AUR printr-un comunicat de presă.

"Cel mai bun aranjament de securitate și bunăstare pentru locuitorii Republicii Moldova este intrarea sub umbrela NATO și integrarea în UE prin reunificarea cu România. Contextul actual reprezintă, totodată, un prilej pentru înfăptuirea unui act de justiție, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional, prin revenirea definitivă a populației dintre Prut și Nistru între granițele României", susține partidul.

Formațiunea extremistă mai adaugă că "acest pas ar reprezenta o rezolvare firească, după model german, a divizării națiunii române".

De asemenea, AUR consideră că uunirea este un act în profundă consonanță cu spiritul construcției europene, care mizează pe cooperare și integrare pentru asigurarea păcii în Europa.