Deputații AUR au protestat miercuri în fața plenului Camerei Deputaților pe motiv că este tergiversat calendarul dezbaterii și votului asupra moțiunii de cenzură.

Deputații AUR au părăsit miercuri plenul Camerei Deputaților înainte de sesiunea de vot final a proiectelor aflate pe ordinea de zi și s-au așezat în fața sălii unde ulterior va avea loc ședința Biroului permanent reunit.

Copreședintele AUR, George Simion, a declarat în fața plenului că moțiunea de cenzură trebuie supusă la vot și a acuzat că în acest moment "democrația a fost anulată" de Parlament.

El a spus că protestul început astăzi va fi "permanentizat" de săptămâna viitoare și va fi exitins și la nivelul comisiilor parlamentare. De asemenea, Simion a vorbit și despre posibilitatea ca parlamentarii AUR să intre în grevă.

Înainte de începerea ședinței Biroului Permanent de la Cameră, deputații AUR au plecat din fața ușii.

Și copreședintele Claudiu Târziu, liderul senatorilor AUR, a anunțat în plen că senatorii formațiunii intră în grevă parlamentară.

"Nu putem să ne facem că nu s-a întâmplat nimic în ultimele două săptămâni și să continuăm dezbaterile în Parlament, ignorând că există o moțiune de cenzură blocată la vot. (...) Din acest motiv, anunț că grupul parlamentar AUR intră în grevă parlamentară. Rămânem în Parlament, dar nu participăm la dezbateri și la vot", a spus Târziu.