Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului să nu adopte rectificarea bugetară prin Ordonanță de urgență, ci să vină cu o Lege a de Rectificare spre aprobare în Parlament.

"La fel ca Legea Bugetului, rectificarea trebuie votată în Parlament, nu aprobată prin OUG. De vreme ce Legea Bugetului este trecută prin Parlament, la fel trebuie să fie și Legea de Rectificare. Nu este în niciun fel justificată emiterea de Guvern a unui act normativ în regim de urgență. Ca în fiecare an, după aprobarea Legii Bugetului, Guvernul a știut că va fi necesară o rectificare și a avut luni de zile la dispoziție pentru a elabora un proiect de Lege de Rectificare și a-l trimite Parlamentului spre dezbatere și vot, așa cum cere Constituția", a declarat co-președintele AUR, George Simion, citat într-un comunicat de presă.

AUR susține și că România a fost avertizată de Comisia Europeană că este în procedură de deficit excesiv și că acesta riscă să ajungă la 60% din PIB în 2022 și la 100% din PIB în 2027.

"La 60%, dobânzile devin prohibitive, iar datoria pe care românii vor fi nevoiți să o plătească cu mari sacrificii se va întinde pe zeci de ani", consideră AUR.