Parlamentarii de la AUR au depus la Senat un proiect de lege prin care vor reintroducerea obligativității purtării uniformelor școlare de către elevi.

Astfel, potrivit proiectului, Articolul 5 din Legea nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 165 din 8 martie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins: (1) In învățământul preuniversitar de stat și privat, este obligatoriu portul uniformei școlare de către elevi.

AUR mai vrea ca pentru fiecare unitate școlară modelele uniformelor și ale semnelor distinctive să se stabilească de către consiliul de administrație, împreună cu consiliiie profesorale, cu consultarea reprezentanților elevilor și cu acordul consiliului reprezentativ al părinților.

De asemenea, pentru procurarea uniformelor, în funcție de situația materială a familiei sau a susținătorilor legali, elevilor li se poate acorda, la cerere, bursă de ajutor social din bani publici pentru achiziționarea acestora.

Parlamentarii formațiunii extremiste mai vor și ca modelele uniformelor și ale semnelor distinctive prevăzute să fie comunicate Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau inspectoratului de poliție județean și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București ori inspectoratului de jandarmi județean.