Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Primăriei Capitalei să redenumească Bulevardul Kiseleff în Bulevardul Vasile Motrescu, "ca un gest cu o puternică încărcătură simbolică și pentru a cinsti memoria rezistenței anticomuniste din România".

Alianța spune că o cerere oficială în acest sens va fi depusă la Registratura Primăriei Capitalei.

"Născut pe 11 octombrie 1920, în Vicovu de Jos, județul Suceava, Vasile Motrescu este partizanul al cărui nume s-a întipărit definitiv în memoria localnicilor din munții Bucovinei. Alături de Gavril Vatamaniuc, el a întruchipat simbolul eroic al luptei împotriva opresiunii comuniste. Jurnalul pe care l-a ținut în 1952-1953 este o mărturie teribilă despre asprimea vieții în condiții alpestre. Un fragment din acest jurnal m-a cutremurat: '(...) Stau prigonit de frații mei trădători care și-au vândut țara și sufletele lor dracilor din Rusia' ", a declarat deputatul George Simion.

Senatorul AUR Claudiu Târziu a transmis și el: "Cu un asemenea exemplu de luptător în fața ochilor, românii pot merge cu spinarea dreaptă la judecata istoriei. Prins pe 18 ianuarie 1958, a fost împușcat pe 29 iulie în același an la închisoarea din Botoșani. Deși a trăit doar 38 de ani, ecoul faptelor lui acoperă întinderea mai multor vieți. A da unui bulevard din București numele lui Vasile Motrescu înseamnă a ridica o stradă la rangul unei efigii de a cărei însemnătate se cuvine să fim conștienți".

Bulevardul Kiseleff a fost numit în onoarea contelui Pavel Kiseleff, cel care a condus administrația militară rusească a Țării Românești în perioada 1829 - 1834.