Ministrul de externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit luni, la Bruxelles, cu comisarul european pentru transporturi Adina Vălean, informează MAE.

Discuția a prilejuit un schimb de opinii asupra principalelor teme aflate pe agenda europeană, cu accent pe prioritățile politice majore ale noii Comisii Europene, dar și aspecte de interes cu privire la politica europeană în domeniul transporturilor.

Ministrul de externe a subliniat susținerea pentru obiectivele de politică anunțate de noua Comisie Europeană - al cărei mandat a început la 1 decembrie, exprimând, totodată,  deschiderea pentru "o cooperare activă și constructivă" a României cu legislativul european în avansarea dosarelor prioritare majore. 

Bogdan Aurescu și Adina Vălean au trecut în revistă și o serie de aspecte cu relevanță deosebită pentru România în raport cu agenda europeană curentă, precum negocierile în curs privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, importanța facilitării mobilității la nivel european de o manieră care să țină cont de particularitățile tuturor statelor membre, inclusiv de decalajele de dezvoltare și de așezarea geografică a acestora.