Avocatul care reprezintă în instanță Mișcarea România Împreună, Tiberiu Petrescu, a declarat luni, pentru Agerpres, că se încearcă tergiversarea înființării acestei formațiuni politice prin toate mijloacele.

"Deja cred că sunt 7 luni de când s-au depus actele. Legea 14/2003 dă un termen de maxim 15 zile să se pronunțe judecătorul de la tribunal pe această cerere. Există posibilitatea legală ca orice parte, orice terță persoană, să facă o cerere de intervenție atunci când îi sunt încălcate niște drepturi proprii (...) au existat până acum trei cereri care au fost soluționate cu respingerea lor (...) astăzi am avut iarăși termen cu alte două cereri care au apărut între timp la dosar. Se încearcă tergiversarea înființării acestei formațiuni politice prin toate mijloacele, se invocă lipsa de apărare, se solicită termen pentru a achita taxa de timbru (...). Cererile de azi nu au apucat să fie discutate, pentru că ne-au cerut termen pentru taxa de timbru și așa mai departe, cu toate că am achitat eu taxa de timbru și am inclus-o la dosar și nu au acceptat, au spus: 'Nu, ne-o plătim noi!'", a declarat avocatul pentru agenția Agerpres.

El speră ca instanța să se pronunțe la termenul din 7 decembrie.

Întrebat cine are interesul să tergiverseze înregistrarea în Registrul partidelor, avocatul Tiberiu Petrescu a răspuns: "E greu de spus. Unii sunt interesați să-și facă imagine, pentru că, imediat după ce ies din sala de judecată, încep și postează pe Facebook: 'I-am blocat, îi amânăm!', alții probabil, nu știu, nu am informații, dar probabil sunt trimiși și de adversari politici, nu îmi dau seama".