Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a transmis miercuri printr-un comunicat de presă că se află în SUA pentru două săptămâni, dar petițiile formulate cu privire la OUG pe legile justiției vor fi analizate de către specialiștii instituției.

Redăm comunicatul Avocatului Poporului

"Precizările Avocatului Poporului, domnul Victor Ciorbea referitoare la informațiile vehiculate în spațiul public legate de efectuarea concediului legal de odihnă în Statele Unite ale Americii.

Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea precizează că perioada concediului de odihnă, pe care il efectuează în Statele Unite ale Americii ( 17-30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion și serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018.

 

 

Referitor la solicitările de formulare a unei excepții directe de neconstituționalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petițiile având acest obiect, sunt analizate de către specialiștii Biroului contencios constituțional și recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenți, jurisprudența Curții Constituționale a României, Curții Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum și concluziile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), după care urmează a fi luată o decizie".