Avocatul Cătălin Radu Dancu a fost numit consul general al României la New York, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

Ioana-Gabriela Costache va pleca de la Consulatul General din New York la cel din Montreal, a mai anunțat Alina Petrescu.

 Absolvent al Facultății de Drept din București, Dancu a oferit consultanță pentru mari companii din domeniul petrolier, petrochimie, gaze și țiței, construcții, societăți cu activități comerciale diverse în domeniul de servicii și turism, mass-media, bănci.

De asemenea, conform CV-ului postat pe site-ul cabinetului său de avocatură, Cătălin Radu Dancu s-a ocupat de reprezentarea intereselor generalului Ioan Mihai Pacepa în România.

În CV se menționează participarea sa ”la numeroase emisiuni de radio și televiziune, talk-show-uri pe diferite teme, numeroase interviuri în presa scrisă care s-au bucurat de apreciere estimate în puncte semnificative de rating”.

De altfel, Dancu este cunoscut drept ”avocatul vedetelor”. 

Printre clienții săi celebri s-au numărat Dinu Patriciu, Cătălin Harnagea, Sorin Roşca Stănescu, Radu Moraru, Gigi Becali, Dumitru Sechelariu, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu sau Gheorghe ”Pinalti” Ștefan. Totodată, el a fost avocatul unuia din hoții din dosarul furtului de tablouri din Olanda.

În aprilie 2012, Instanţa supremă a stabilit că avocatul Cătălin Dancu nu a fost agent sau colaborator al fostei securităţi, respingând ca nefondat recursul făcut de CNSAS împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care în iunie 2010 a dat acelaşi verdict, potrivit Mediafax.

Dosarul a fost trimis iniţial la Tribunalul Bucureşti, dar ca urmare a schimbării legislaţiei privind judecarea acestor cauze, a fost soluţionat în primă instanţă de Curtea de Apel Bucureşti.

În 2 iunie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată acţiunea prin care CNSAS cerea constatarea de agent sau colaborator al fostei Securităţi a avocatului Dancu, despre care în dosar se spune că purta numele conspirativ "Muzica".

Dancu a cochetat și cu politica fiind vicepreședinte al PD București și secretar general al PNG.