Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa susține că protestatarii care au depus plângeri la parchet după violențele din 10 august ar trebui sancționați pentru nu mai puțin de trei lucruri. „Ultrașii sunt sub controlul serviciilor secrete”, crede Bacalbașa.

Politicianul a fost intervievat la RFI în legătură cu protestele din 10 august și violențele din acea seară.

Nicolae Bacalbașa a declarat că „Dom’ne, ultrașii se pare că sunt sub controlul unor structuri din serviciile de informații”, iar reportul RFI a întrebat care structuri și cum poate dovedi acest lucru.

 

„Până la urmă se va dovedi. E foarte interesant însă ce a observat Mugur Ciuvică, e un om pe care eu îl stimez extraordinar și un lucid, el spunea că cei o mie erau precum tancul, iar ceilalți, așa-zișii demonstranți pașnici, erau precum infanteria care proteja tancul. Deci ce s-a întâmplat acolo, au fost câteva sute, până la o mie de profesioniști perfect pregătiți, poate mai bine pregătiți decât jandarmii, care au avut sprijinul activ și conștient al așa-zișilor demonstranți pașnici. Oricum, toți cei care au depus plângeri, din punctul meu de vedere, ar trebui imediat sancționați pentru trei lucruri: participare la o demonstrație ilegală, conform legii românești, participare la o demonstrație după orele 21 și o rămânere în această zonă, după ce Jandarmeria a emis toate avertizările legale imperative de părăsire a zonei”, a spus deputatul PSD.

 

Reporterul RFI i-a atras atenția că ne aflăm în secolul 21, că nu mai e nevoie de autorizație și se poate protesta și după miezul nopții, iar libertatea de exprimare e mai puternică decât o autorizație.

Nicolae Bacalbașa a replicat: „Nu, legea e mai puternică și legea-i mai puternică și decât domnul Iohannis, care a incitat la încălcarea legii”.