Președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a afirmat că nu a votat îmotriva lui Liviu Dragnea la CEx, deoarece pe el îl interesa să existe o dezbatere în cadrul ședinței.

"E foarte greu pentru cei care comentează politica, dar nu au făcut parte din niciun partid politic să analizeze ceea ce se întâmplă într-un partid. Un partid e viu, vii cu idei, cu propuneri, se discută, unele sunt aprobate, altele nu, eu în ianuarie am conceput un document ajutat de domnul Adrian Năstase în care erau emise anumite principii față de conducerea colectivă și dacă acea scrisoare era dezbătută și luată în serios, nu exista presiunea care a existat la CEx (...) Un om politic niciodată nu luptă să-l dea pe unul jos, nu ăsta e principiul. Dacă ești un om politic și ții la partid și ai o vechime și experiență în partid, discuți principiile partidului, modul cum trebuie să funcționeze partidul", a declarat Niculae Bădălău, potrivit Agerpres.

Senatorul a ținut să precizeze că el nu a votat împotriva lui Dragnea la CEx.

"Asta înseamnă funcționarea, pentru că la noi nu ne unim zece inși să-l dăm pe unul jos, asta nu e politică, e mahala. Erau 16 puncte, cu primul punct nici eu nu am fost de acord, dar, din păcate, am făcut greșeala să plec într-o vacanță cu familia care era programată de șase luni și cât am fost s-au schimbat anumite principii, în primele discuții nu au fost, pentru că era foarte clar că eu nu făceam greșeala (...) Eu nu am votat împotriva domnului Dragnea, nu am votat cu grupul pentru că nu era ceea ce gândisem. Aceeași poziție au avut-o și ceilalți colegi care au semnat și care ați văzut foarte bine că nu și-au exprimat votul (...) Pe mine ce mă interesa era să avem o dezbatere și din punctul ăsta de vedere a fost un câștig pentru că a fost o dezbatere opt ore și uitați că s-a și îmbunătățit activitatea politică", a mai adăugat acesta.