Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, anunță că o firmă din Emiratele Arabe Unite și Guvernul României vor construi au aeroport privat în Giurgiu, însă locația este, deocamdată, confidențială.

"Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanții companiei ce se va ocupa de construcția aeroportului privat de la Giurgiu.În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuși ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, își vor aduce contribuția la această investiție. Instituția pe care o conduc va contribui la construirea unei stații de putere de 350 de megawati. Se vor implica și firme românești, dar, de asemenea, și autoritățile județene ar putea avea o contribuție", a scris Bădălău pe pagina lui de Facebook.

Baronul mai precizează că aeroportul va fi și pentru pasageri și pentru marfă și "va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe".

"Subliniez importanța uriașă pe care o va avea aeroportul, în ceea ce privește crearea de locuri de muncă, pentru economia județului nostru, per ansamblu.Locul unde va fi construit este, deocamdată, confidențial. Estimativ, investiția ar putea fi gata în maximum 5 ani", a mai precizat ministrul.