Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat joi, pentru Digi 24, că Guvernul ar putea fi restructurat.

UPDATE

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat pentru luni, de la ora 14:00, la sediul partidului din Kiseleff, pe agendă aflându-se și o posibilă restructurare a Guvernului.

***

Vicepremierul Paul Stănescu nu crede că Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat.

"Nu cred că este momentul să se întâmple acest lucru, să se comaseze ministere. Cred că Guvernul funcționează foarte bine. Nu cred că trebuie făcute comasări sau alt gen de lucruri făcute în Guvern. Eu cred că Guvernul - în calitate de membru al Guvernului, confirm că Guvernul la această oră funcționează foarte bine... în structura actuală”, a spus vicepremierul Paul Stănescu pentru Digi 24.

***

Executivul ar putea include doar 16 ministere, față de 24, câte sunt în prezent.

Miercuri, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat, pentru Agerpres, că în mod normal înlocuirea Doinei Pană, care a demisionat de la conducerea Ministerului Apelor și Pădurilor, ar trebui hotărâtă în ședința conducerii partidului, dar având în vedere că liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a anunțat o restructurare a Guvernului, este posibil ca acest portofoliu să treacă la Ministerul Mediului.

"Da, e foarte adevărat că doamna Pană are probleme de sănătate. Doamna ministru Pană a tot ținut, dar noi am rugat-o să rămână. A avut probleme și noi am rugat-o să rămână, să rămână ca să încheiem bugetul și tot, a făcut niște eforturi foarte mari, are probleme de sănătate. În mod normal, pentru înlocuirea sa ar trebui întrunit CEx-ul PSD, dar ținând cont că domnul președinte Dragnea a anunțat o restructurare a Guvernului înainte, în 2017, probabil va discuta cu premierul și cu forurile competente din partid vizavi de ceea ce doresc și cum dorim să arate noul Guvern. Din ce înțeleg eu, un Guvern mai suplu, cu ministere mai puține. E posibil ca acest minister să treacă la Mediu (Ministerul Mediului - n.r.). Deocamdată nu am discutat (despre convocarea CEx - n.r.), abia astăzi a început munca", a declarat Bădălău pentru Agerpres.