Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, susține că este nevoie de echilibru și de detensionarea situației. El susține că premierul decide în privința schimbării unui ministru și propune CEx.

Ședința Comitetului Executiv al PSD va începe la ora 16 și va fi una tensionată, în condițiile unui conflict deschis între președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose pe marginea schimbării din funcție a ministrului de Interne, Carmen Dan.

„La ședința de astăzi, voi milita pentru echilibru. Indiferent care vor fi discuțiile, trebuie să conviețuim, trebuie o coabitare. Trebuie stabilite limitele de competență ale guvernului și ale partidului, nu un guvern care să încalece partidul, un guvern cu oameni competenți. Partidul trebuie să decidă în privința oamenilor care îl reprezintă, iar guvernul se exprimă cu privire la competența acestora. Biroul Permanent și CEx trebuie să funcționeze, se vor detensiona situațiile. Oamenii se uită la noi și nu înțeleg. În urma alegerilor și a votului cu care ne-au mandatat oamenii, noi răspundem de soarta tuturor românilor, nu numai de cea membrilor de partid, de aceea avem nevoie de echilibru, pentru a duce la îndeplinire programul de guvernare și tot cea ce am promis”, a declarat Niculae Bădălău pentru Agerpres.

Bădălău a vorbit și despre situația unei eventuale demisii sau demiteri a lui Carmen Dan.

„Cu privire la ministrul de Interne, Carmen Dan, premierul decide și propune CEx și, atunci, sunt cele două secțiuni - guvern și partid - care funcționează”, a mai spus Niculae Bădălău.