Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, susține că este nevoie de echilibru și de detensionarea situației. El susține că premierul decide în privința schimbării unui ministru și propune CEx.

Ședința Comitetului Executiv al PSD va începe la ora 16 și va fi una tensionată, în condițiile unui conflict deschis între președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose pe marginea schimbării din funcție a ministrului de Interne, Carmen Dan.

„La şedinţa de astăzi, voi milita pentru echilibru. Indiferent care vor fi discuţiile, trebuie să convieţuim, trebuie o coabitare. Trebuie stabilite limitele de competenţă ale guvernului şi ale partidului, nu un guvern care să încalece partidul, un guvern cu oameni competenţi. Partidul trebuie să decidă în privinţa oamenilor care îl reprezintă, iar guvernul se exprimă cu privire la competenţa acestora. Biroul Permanent şi CEx trebuie să funcţioneze, se vor detensiona situaţiile. Oamenii se uită la noi şi nu înţeleg. În urma alegerilor şi a votului cu care ne-au mandatat oamenii, noi răspundem de soarta tuturor românilor, nu numai de cea membrilor de partid, de aceea avem nevoie de echilibru, pentru a duce la îndeplinire programul de guvernare şi tot cea ce am promis”, a declarat Niculae Bădălău pentru Agerpres.

Bădălău a vorbit și despre situația unei eventuale demisii sau demiteri a lui Carmen Dan.

„Cu privire la ministrul de Interne, Carmen Dan, premierul decide şi propune CEx şi, atunci, sunt cele două secţiuni - guvern şi partid - care funcţionează”, a mai spus Niculae Bădălău.