Prim-adjunctul directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Ionel-Sorin Bălan, a declarat, marți, la Comisia de anchetă a alegerilor europarlamentare, că nu a existat niciun angajat al STS care să opereze tableta sau să introducă date

Prim-adjunctul directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Ionel-Sorin Bălan, a făcut apel marți la Comisia de anchetă a alegerilor europarlamentare să permită desigilarea tabletelor, pentru ca în perioada următoare, din 15 septembrie, STS să poată lucra cu sistemele respective, relatează Agerpres. 

"În diaspora vor fi peste 500 de secții de votare noi. Noi va trebui să știm calitatea serviciului de internet, consider că dacă din data de 15 (septembrie - n.r.) ne va permite comisia să lucrăm cu sistemele respective, pentru că nu avem nimic de ascuns", a mai spus Bălan.

Pe 26 iunie, Parlamentul a înființat Comisia de anchetă privind posibile fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai. Comisia este condusă de deputata PSD Lia Olguța Vasilescu.