Liviu Dragnea a venit și el cu două valize în Parlament, aluzie la dezvăluirile anunțate de Rise Project, acuzând indirect că jurnaliștii de investigație au spus minciuni și că DNA nu se ocupă de presupuse fapte de corupție ale președintelui Iohannis

„Prima valiză este cu gogoși de la Rise Project. Sunt aici proaspete. A doua valiză, știți că eu sunt din Teleorman și ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curții o valiză cu documente care nu au ajuns la DNA. Și hai să vedem ce este: dosarul cu achiziția frauduloasă a imobilului Raiffeisen. Dosarul cu retrocedări către Forumul Democrat German a bunurilor grupului etnic german. Dosarul cu promovarea procurorilor care i-au închis dosare (lui Iohannis - n.r.). Dosarul cu declarații mincinoase despre banii încasați din chirii. Cash. Dosarul cu închirierea căminului de bătrâni de la Forumul Democrat German. Dosarul cu presiuni asupra unui judecător CCR”, a spus președintele PSD.

„Hopa, mai avem niște stickuri, care încă nu au ajuns la DNA. Aceste două valize vi le las”, a spus Dragnea. Întrebat despre valiza de la Rise, șeful PSD a spus: „Este o gogoașă, nu mă interesează, nu are nicio legătură cu mine. Habar n-am ce e în acea valiză, cine a dat-o. Nu vă interesează valizele astea, nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu președintele României? Nu are nicio legătură cu mine acea valiză”.

„Dosarele” prezentate de Dragnea sunt, de fapt, articole preluate de pe site-ul luju.ro, informații pe care liderul PSD le-a mai prezentat de-a lungul timpului în diverse emisiuni televizate. Unul dintre stickurile lăsate în valiză conține „dosarele” în format pdf și meme-uri cu diverși politicieni care i se opun lui Dragnea - Iohannis, Cioloș, Băsescu sau Orban.

El a spus că își menține declarația potrivit căreia nu are nicio legătură cu Tel Drum și a acuzat că apariția valizei este menită să acopere scandalul numirii șefului Parchetului General. „Este o prostie, o disperare. Probabil ca să acopere și scandalul din jurul domnilor Lazăr. Numai că acest scandal nu poate fi îngropat”, a spus Dragnea.

Jurnaliștii Rise Project au anunțat sâmbătă că au intrat în posesia a mii de documente din interiorul companiei Tel Drum, la care procurorii DNA nu au avut acces. Potrivit jurnaliștilor, valiza cu documente a fost găsită de un localnic din Telorman.