Guvernul adoptă joi două proiecte de la Ministerul Transporturilor care vizează modernizarea a zeci de locomotive pentru trenurile de călători.

"Vorbim despre modernizarea a 55 de locomotive electrice pentru trenuri de călători. Apoi, finanțăm conversia a 20 de locomotive diesel hidraulice în locomotive electrice", a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, Guvernul alocă bani pentru modernizarea a 139 vagoane de călători.

"Sper ca lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare să continue într-un ritm la fel de susținut ca în zona rutieră", a continuat el.

Majoritatea locomotivelor electrice folosite de CFR sunt construite de Electroputere Craiova. CFR are în parcul său 1.066 de locomotive electrice, dintre care 933 au fost construite de Electroputere și 133 de Končar. 

Locomotivele diesel sunt construite tot de Electroputere Craiova și de Faur București. Cele de la Electroputere Craiova au la bază 6 locomotive produse de un consorțiu format din Sulzer Winterthur, BBC Baden și SLM Winterthur. Au fost construite în total aproximativ 2.400 de bucăți, cu motor produs sub licență Sulzer de către U.C.M. Reșița.