Liderul USR, Dan Barna, a făcut un comentariu neinspirat cu privire la soția ambasadorului Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, care este de culoare, comparând simbolistica ei cu referendumul pentru familie din 6-7 octombrie.

UPDATE La câteva ore după postarea inițială, Barna a editat mesajul, înlocuind expresia "gândiți-vă ce simbolizează ea în atât de multe feluri" cu "gândiți-vă cât de mult firesc simbolizează ea în atât de multe feluri."

"Sunt la Ziua Unității Germaniei. Priviți imaginea de mai jos: Este Președintele nostru alături de familia ambasadorul Germaniei. Gândiți-vă ce simbolizează ea în atât de multe feluri. Și apoi gândiți-vă cam ce vrem noi să facem ca țară europeană, sâmbăta și duminică...", a scris Dan Barna pe contul său de Facebook, unde a atașat și două fotografii în care președintele Klaus Iohannis apare alături de ambasador și de soția sa.

Fotografiile și comentariul lui Dan Barna vin în contextul în care marți seară are loc un eveniment dedicat Zilei Unității Germane, unde participă, printre alții, fostul președinte Emil Constantinescu și liderul PNL, Ludovic Orban.