Dan Barna a declarat că foștii deputați USR Adrian Dohotaru și Oana Bîzgan au acceptat să facă un troc și acest lucru se vede din cum se poziționează față de moțiunea de cenzură.

”Sunt oameni care nu mai sunt în USR de mai mult de doi ani. Și nu e întâmplător lucrul acesta. Sunt oameni care nu mai au în momentul acesta nicio legătură cu USR. Sunt independenți care au optat să-și vândă conștiința, să facă un troc, știm situația domnului Dohotaru. Dohotaru l-a convins pe domnul Cuc să îi semneze un ordin de ministru, că pe un lac din Cluj nu vor mai merge ambarcațiuni cu motor. Și a făcut un troc clasic, aș spune, de vot cumpărat. Doamna Bîzgan ne spune că trebuie să fie plecată la Londra. Nici nu vreau să comentez. Nu fac parte din USR. Nu e întâmplător nu mai fac parte din USR, pentru că sunt persoane care, iată, dovedesc în aceste zile un alt tip de viziune despre ce înseamnă România”, a afirmat miercuri seara, la Digi 24, Dan Barna.

Cei doi au fost aleși deputați pe listele USR, dar au devenit independenți în noiembrie 2017.

PNL a negociat cu Adrian Dohotaru semnarea moțiunii, dar acesta a decis în cele din urmă să nu semneze. Oana Bîzgan nu va fi prezentă la vot, susținând că e plecată la Londra unde participă la un program de leadership.