Liderul USR a susținut că e pentru prima dată când oamenii din societatea activă s-au implicat în politică, iar tânăra generație trebuie să aducă schimbarea cerută și de tineri, și de vârstnici.

”E pentru prima dată în 30 de ani când există o forță politică, USR și Alianța USR-PLUS care nu mai are nicio legătură cu vechea clasă politică și de aceea schimbarea trebuie făcută acum, și nu peste cinci ani, și nu peste 10 ani, pentru că numai anul trecut din România au plecat 230.000 de români. Un oraș cât Brașovul s-a mutat cu totul în străinătate. Tineri de liceu - jumătate din ei vor să plece din țară. Or noi nu mai putem să rămânem să ridicăm din umeri «să spunem așa e în România»”, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, Dan Barna.

”România se poate schimba dacă oamenii activi și onești și competenți se implică politic. E pentru prima dată când astfel de oameni din societatea activă au intrat în politică și sunt acum în USR și în Alianța USR-PLUS. Și de aceea este acum o opțiune în care oamenii cred. Și asta mi-au spus-o și pensionarii și vârstnicii care joacă table în parc...și studenții pe scările facultăților și angajații dim companii «vrem ca generația tânără să se implice, dumneavoastră sunteți generația tânără, avem mari așteptări, nu ne dezamăgiți pentru că e nevoie de o schimbare acum ... în momentul de față destinul m-a așezat pe mine ca unul dintre reprezentanții acestei generații”, a mai spus președintele USR.