Președintele USR, Dan Barna, spune că după alegerile europarlamentare din 26 mai a început să primească "telefoane foarte feng shui" de la personalități politice, inclusiv de la PSD.

"După rezultatul din 26 mai, am început să primesc telefoane foarte feng shui de la personalități din ultimii 30 de ani din politică", a afirmat Dan Barna la TVR1, relatează Agerpres.

El nu a vrut să dea nume, dar a susținut că a primit telefoane inclusiv de la PSD.

"Au vrut să colaborăm, să ne ajute cu niște primari, alte lucruri", a adăugat Dan Barna.

Acesta a subliniat că USR are criterii de integritate clare.

"Avem filtre foarte clare, avem criterii de integritate care nu permit celor care au fost în conducerea altor partide, celor care au fost în alte partide decât după o perioadă de niște ani, deci avem niște criterii de integritate, bineînțeles, partea cu fără condamnări penale - sunt elemente fără de care nu discutăm. Sunt două componente, necesitatea de a crește, pentru că suntem partide mici (...), pe de altă parte este tentația multora de a se lipi de acest nou star, pentru că noi avem aparența unui nou star al politicii românești. Și atunci vin foarte mulți cu entuziasm și mulți, la o verificare simplă, rezultă că au fost doi ani la PRM, trei ani la nu știu unde. Avem filtre și pentru candidații comuni pe care îi vom avea", a mai spus Barna.